Loading...
< Bekijk alle BBQ-tips

Hoeveel koop je in voor een bbq?

Het kan lastig zijn om in te schatten hoeveel vlees je per persoon nodig hebt voor een avondje barbecueën. Vaak ben je geneigd meer in huis te halen dan nodig. Dat is zonde. Niet alleen voor je portemonnee, maar ook vanwege de voedselverspilling. Daarom helpen we je graag met je inkopen. Zo heb je zeker de juiste hoeveelheid ingrediënten voor een bbq in huis. Toch nog restjes over? Daar hebben we ook handige tips voor!

Reken voor een bbq per volwassene op:
  • 2 of 3 soorten vlees (à 100-150 g)
  • stukje vis (à 100-150 g)
  • 200 g groente
  • ½ stokbrood
  • diverse sausjes + kruidenboter

Vega-bbq? Vervang de stukjes vlees door vleesvervangers en extra groentespiesjes. Ook dan mag je rekenen op 2 of 3 soorten.

Bestel je BBQ boodschappen

Tips met restjes van de bbq

Groente over?

Yes, dat wordt een heerlijke salade bij de lunch morgen. Als je gegrilde groenten over hebt, kun je deze uitstekend verwerken in een salade. Snijd de groenten in stukjes en maak er een salade van met bijvoorbeeld feta of mozarella. Beetje olijfolie, peper en zout erover en smullen maar.

Vlees over?

De meeste soorten vlees of bijvoorbeeld een stukje kip, smaken ook de volgende dag uitstekend in een salade of op een broodje. Maak bijvoorbeeld een sandwich met plakjes biefstuk, pesto en tomaat. Of een caesar salade met stukjes kip.

Brood over?

Heb je nog stukjes brood over? Ook die restjes kun je nog gebruiken. Het is vaak niet lekker om het de volgende dag te eten, maar je kunt er wel crostini’s of croutons van maken. Als je stukjes brood in de oven of in een pan bakt, worden ze lekker knapperig.

Handig om restjes in te bewaren

Lekkere BBQ recepten die zeker niet over blijven

Bekijk alle recepten

Hoeveel vlees per persoon heb ik nodig voor de BBQ?

Het antwoord op die vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden als het lijkt. Hoeveel gram vlees per persoon heb jij voor de vorige bbq ingekocht? En weet je nog hoeveel je toen over had? Het aantal gram blijft belangrijk. Zo kan het best zijn dat je zes stukjes vlees per persoon hebt gekocht, maar dat dit relatief kleine stukjes zijn. Let ook op of er vis wordt gegeten. In dat geval kun je de hoeveelheid vlees per persoon naar beneden bijstellen. Kies bijvoorbeeld voor vier stuks vlees van 100 tot 150 gram per stuk als er geen vis wordt gegeten. Zoals je ziet kun je de vraag 'hoeveel gram vlees per persoon heb ik nodig voor de bbq?' op veel manieren beantwoorden. Het (te) veel eten van stokbrood en uitgebreide salades zorgt er misschien wel voor dat je eigenlijk geen plaats meer hebt voor dat laatste stukje vlees. Probeer hier zo goed mogelijk rekening mee te houden wanneer je vlees koopt voor de bbq. Bekijk meer bbq tips van Jumbo.

Meer BBQ inspiratie?

Ontdek wat voor lekkers je kunt maken om jouw barbecuefeestje compleet te maken.

Vis Gepofte aardappel Satésaus Pulled pork Bavette Vega BBQ BBQ-tips

Boodschappen voor een geslaagde barbecue

Je vindt al onze lekkere en voordelige BBQ-boodschappen in handige lijstjes. Zo weet je zeker dat het je aan niets ontbreekt tijdens de barbecue.