Loading...
< Bekijk alle BBQ-tips

Hoeveel koop je in voor een bbq?

Het kan lastig zijn om in te schatten hoeveel vlees je per persoon nodig hebt voor een avondje barbecueën. Vaak ben je geneigd meer in huis te halen dan nodig. Dat is zonde. Niet alleen voor je portemonnee, maar ook vanwege de voedselverspilling. Daarom helpen we je graag met je inkopen. Zo heb je zeker de juiste hoeveelheid ingrediënten voor een bbq in huis. Toch nog restjes over? Daar hebben we ook handige tips voor!

Reken voor een bbq per volwassene op:

  • 2 of 3 soorten vlees (à 100-150 g)
  • stukje vis (à 100-150 g)
  • 200 g groente
  • ½ stokbrood
  • diverse sausjes + kruidenboter

Vega-bbq? Vervang de stukjes vlees door vleesvervangers en extra groentespiesjes. Ook dan mag je rekenen op 2 of 3 soorten.

Bestel je BBQ boodschappen

Tips met restjes van de bbq

Groente over?
Yes, dat wordt een heerlijke salade bij de lunch morgen. Als je gegrilde groenten over hebt, kun je deze uitstekend verwerken in een salade. Snijd de groenten in stukjes en maak er een salade van met bijvoorbeeld feta of mozarella. Beetje olijfolie, peper en zout erover en smullen maar.

Vlees over?
De meeste soorten vlees of bijvoorbeeld een stukje kip, smaken ook de volgende dag uitstekend in een salade of op een broodje. Maak bijvoorbeeld een sandwich met plakjes biefstuk, pesto en tomaat. Of een caesar salade met stukjes kip.

Brood over?
Heb je nog stukjes brood over? Ook die restjes kun je nog gebruiken. Het is vaak niet lekker om het de volgende dag te eten, maar je kunt er wel crostini’s of croutons van maken. Als je stukjes brood in de oven of in een pan bakt, worden ze lekker knapperig.

Handig om restjes in te bewaren

Lekkere BBQ recepten die zeker niet over blijven

Bekijk alle recepten

Met de complete BBQ-pakketten heb je zeker precies genoeg

Wil je zeker weten dat je exact de juiste hoeveelheden hebt? Bestel dan een bbq-pakket voor 4 of 6 personen. Je hebt de keuze uit een BBQ Basispakket of een BBQ Deluxe Pakket. Je kunt het pakket eenvoudig thuis laten bezorgen of ophalen bij een Pick Up Point bij jou in de buurt.