Loading...

Groenten

Gezond en verantwoord genieten

Bekijk alle producten

Groenten in de hoofdrol

Om goed voor jezelf te zorgen is het belangrijk dat je iedere dag voldoende groenten eet. Dat mag gerust meer zijn dan 200 gram per dag. Dus voeg verse groenten toe aan je lunch of smoothie. Of knabbel als tussendoortje wat worteltjeskomkommer of tomaat. Een zelfgemaakte soep is de perfecte manier om een extra dosis groente binnen te krijgen. Ook ideaal voor de kids! Wij inspireren je graag voor verrassende recepten waarin groenten de hoofdrol spelen.

Asperges: het witte goud

Als je een heerlijk bordjes asperges gegeten hebt, dan weet je dat het voorjaar écht begonnen is. Asperges hebben een zachte, kenmerkende smaak en zitten ook nog eens bomvol vitamine B en E. Ze smaken uitstekend met ham, ei en een botersausje, maar een aspergesoep is ook verrukkelijk.

Bekijk alle recepten met asperges

Boordenvol vitamines en calcium: broccoli

Broccoli is niet voor niets een populaire groente. Je kan van deze vitamineknaller een heerlijke broccolisoep, salade, ovenschotel of zelfs een groene smoothie maken. Ook kun je broccoli makkelijk op verschillende manieren bereiden. En wat dacht je van een verrassende broccolispread?

Bekijk alle recepten met broccoli

Prei: de pittige smaakmaker

Prei kun je als smaakmaker en groente in verschillende soorten gerechten kunt gebruiken. Zo vervult prei de hoofdrol in preitaart, preischotels en preisoep. Maar prei voegt vooral veel smaak toe aan je omelet, soep, roerbakschotel, salade of stoofgerecht. Kortom: prei hoort er zeker bij.

Bekijk alle recepten met prei

Zoveel mogelijkheden met bloemkool

Bloemkool is je beste vriend als je minder koolhydraten wilt eten, want van deze witte groente maak je eenvoudig bloemkoolrijst, couscous, bloemkoolsoep of zelfs een pizzabodem. In Aziatische gerechten komt bloemkool goed tot zijn recht. Maar je kunt hem natuurlijk ook traditioneel koken en serveren met aardappelpuree en een gehaktbal.

Bekijk alle recepten met bloemkool

Spinazie: daar word je groot en sterk van

Popeye gaf altijd al het goede voorbeeld. Spinazie, daar word je sterk van dankzij de grote hoeveelheid ijzer. Gelukkig kun je eindeloos variëren met deze gezonde groente. Zo is een salade met spinazie heerlijk, maar een wokschotel of smoothie ook. Bekijk de mogelijkheden met deze super groente.

Bekijk alle recepten met spinazie

Wat maak jij met witlof?

Het grote voordeel van witlof is dat je deze groente rauw, gekookt óf gegrild kan eten. De bittere smaak van witlof past uitstekend bij gesmolten kaas en ham en komt ook uitstekend tot zijn recht in een traditioneel ovengerecht. In een salade smaakt witlof heel goed met zoete appel en rozijntjes.

Bekijk alle recepten met witlof

Zoete aardappel is een groente

Goed nieuws: ondanks de naam is een zoete aardappel een groente. Je krijgt dus een extra portie groente binnen als je een zoete aardappelpuree maakt of van die verrukkelijke zoete aardappelfrietjes. Genoeg redenen om vaker deze lekkere, gezonde zoete aardappels op tafel te toveren.

Bekijk alle recepten met zoete aardappel

Bestel je verse groenten bij Jumbo

Ook als je online boodschappen bestelt bij Jumbo, garanderen we altijd dat jouw producten vers zijn. We kiezen jouw verse groente met alle zorg uit zoals je dat zelf ook zou doen. Dat zijn niet alleen woorden, maar dat garanderen we met de versgarantie.

Spaar voor MasterChef pannen

Haal de chef in jou naar boven met de pannen van MasterChef. Tot en met 21 januari 2020 krijg je bij iedere 10 euro aan boodschappen bij Jumbo één pannenzegel. Met 25 pannenzegels koop je een MasterChef pan naar keuze met korting.

Spaar jij mee voor zo’n RVS pan of steamer?

Bekijk de actie

Van het land tot in je mand

Benieuwd waar de verse groente van Jumbo groeit? Bekijk in deze video’s de oorsprong van onze groenten.

Oorsprong Jumbo Witlof
Oorsprong Jumbo Broccoli
Oorsprong Jumbo Bloemkool
Oorsprong Jumbo Spinazie
Oorsprong Jumbo Prei
Oorsprong Jumbo Komkommer
Bekijk alle oorsprongvideo's