Online winkelen - Plastic tassen

 • Hoe kun je plastic tassen inleveren bij Jumbo?

  Je kunt de plastic tassen die je hebt gekregen bij een vorige online bestelling inleveren bij het Pick Up Point of meegeven aan de bezorger. Je hoeft dit niet vooraf aan te geven.

 • Waarom biedt Jumbo deze service?

  Recyclen is goed voor het milieu. Hoe meer plastic we gescheiden inleveren, hoe meer we kunnen gebruiken om er nieuwe producten en verpakkingen van te maken. Jumbo helpt je om verantwoord om te gaan met de plastic tassen.

 • Heeft Jumbo een beleid voor plastic tassen en plastic afval?

  Jumbo voelt zich verantwoordelijk voor de wereld om ons heen voor deze en volgende generaties. Bij Jumbo geloven we dat we de wereld alleen samen écht kunnen verbeteren.

  Jumbo wil de supermarkt zijn die de impact op het milieu zoveel mogelijk vermindert. We willen dit bereiken door zo min mogelijk te verspillen en zo optimaal mogelijk gebruik te maken van (hergebruikte) grondstoffen en materialen. Daarom is er een verpakkingen- en afvalbeleid opgesteld. Maar we kunnen dit niet alleen en willen samen met jou ervoor zorgen dat de tassen die we gebruiken gerecycled kunnen worden. 

 • Waarom levert Jumbo de boodschappen in plastic tassen?

  Bij een online bestelling worden je boodschappen in een stevige, plastic tas geleverd zodat ze goed getransporteerd kunnen worden. Ook wordt breuk dankzij de tassen voorkomen. Er is gekozen voor plastic, omdat dit minder belastend is voor het milieu dan veel papieren alternatieven.

 • Wat doet Jumbo met de ingeleverde plastic tassen?

  De plastic tassen worden gerecycled door een professioneel verwerkingsbedrijf. In de verwerkingsmachines maken ze er plastic korrels of snippers van, dat grondstof vormt voor nieuwe producten.

 • Is het ook mogelijk om ander plastic te recyclen via Jumbo?

  Nee, het is helaas niet mogelijk om ander plastic tassen of plastic afval te recyclen bij Jumbo.

 • Wat kun je nog meer doen met de plastic tassen?

  Je kunt de plastic tassen dus inleveren bij Jumbo. Maar je kunt ze ook gebruiken als boodschappentas of als pedaalemmerzak. Ook kun je de plastic tassen bij het andere plastic verzamelen.

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact op met onze Klantenservice via onderstaand formulier of telefonisch via: 0800 - 0220 161

Naar Contactformulier >>

 

Reguliere openingstijden Klantenservice:

maandag t/m zaterdag van 08:00 - 22:30 uur

Jumbo is ook dagelijks van 08:00 - 22:00 uur bereikbaar via Facebook en Twitter.