Online bestellen - Statiegeld

 • Waarom wordt er geld in rekening gebracht voor de geleverde plastic tassen bij een online bestelling?

  Jumbo vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren van het verminderen van zwerfafval en sluit hierbij aan de ambities van de overheid en de wet om géén gratis tasjes weg te geven.  Wij dragen graag een steentje bij aan een beter milieu, maar willen ook jouw portemonnee niet onnodig belasten met dure plastic tassen. Daarom berekenen we 5 cent statiegeld. Samen kunnen we ervoor zorgen dat van deze tassen weer een grondstof gemaakt kan worden.  

 • Wat schrijf de wet over plastic tassen?

  Sinds januari 2016 mogen er in Nederland geen gratis tassen meer verstrekt worden bij een aankoop. Hier zijn wel een aantal uitzonderingen op zoals het tasje bij de groenteafdeling en op de markt. Supermarkten verstrekken al sinds 2011 geen gratis tassen meer. Winkeliers mogen zelf de prijs bepalen. De richtprijs voor een plastic tas is €0,25. Bij Jumbo betaal je echter maar €0,05.

 • Wat doet Jumbo aan het recyclen van plastic?

  Jumbo vindt het belangrijk dat afval gerecycled wordt zodat wij op deze manier de impact op het milieu verminderen. Daarom hebben wij op al onze huismerkproducten de weggooiwijzer vermeld zodat de klant op de juiste manier zijn/haar afval weg kan gooien. Ook hebben wij een intern beleid voor onze afvalstromen. Zo zorgen wij dat al ons plastic gescheiden wordt en dat dit door de plasticverwerkers weer tot een grondstof gemaakt kan worden voor nieuwe verpakkingen of tasjes. 

 • Waarom betaal ik 0,05 cent per tas?

  Op de plastic tassen waarin online bestellingen worden geleverd zit statiegeld. Vanaf 1 mei is dit een bedrag van 0,05 cent. Binnen Jumbo willen we onze plastic voetafdruk verkleinen en afval uit verpakkingen verder terugbrengen. De plastic tassen zijn 100% recyclebaar. Als deze tassen in de juiste plastic afvalstroom terecht komen, kunnen ze volledig gerecycled worden tot nieuwe materialen. We willen hiermee stimuleren plastic tassen bij bezorgers of aan het Pick Up Point in te leveren, zodat we hier samen een bijdrage aan leveren.

 • Hoe werkt het proces voor het statiegeld?

  Er wordt op basis van het aantal producten dat je bestelt een inschatting gemaakt van het aantal benodigde plastic tassen of kratten. Dit aantal staat niet op je orderbevestiging, maar bij levering wel op het tablet van de medewerker en op de uiteindelijke kassabon. Hier wordt op verwerkt hoeveel kratten en tassen je geleverd hebt gekregen en hoeveel plastic tassen en of kratten er weer ingeleverd zijn. Dit wordt als statiegeld verwerkt.

  Lees hier meer over

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact op met onze Klantenservice via onderstaand formulier of telefonisch via 0800 - 0220 161

Naar Serviceformulier >>

 

Reguliere openingstijden Klantenservice:

maandag t/m zaterdag van 08:00 - 22:30 uur

Jumbo is ook dagelijks van 08:00 - 22:00 uur bereikbaar via Facebook en Twitter.

We doen ons uiterste best om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden, maar je krijgt in ieder geval binnen uiterlijk 14 dagen een reactie.