Online bestellen - Statiegeld

 • Waarom wordt er geld in rekening gebracht voor de geleverde plastic tassen bij een online bestelling?

  Jumbo vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren van het verminderen van zwerfafval en sluit hierbij aan de ambities van de overheid en de wet om géén gratis tasjes weg te geven.  Wij dragen graag een steentje bij aan een beter milieu, maar willen ook jouw portemonnee niet onnodig belasten met dure plastic tassen. Daarom berekenen we 1 cent statiegeld. Samen kunnen we ervoor zorgen dat van deze tassen weer een grondstof gemaakt kan worden.  

 • Wat schrijf de wet voor over plastic tassen?

  Sinds januari 2016 mogen er in Nederland geen gratis tassen meer verstrekt worden bij een aankoop. Hier zijn wel een aantal uitzonderingen op zoals het tasje bij de groenteafdeling en op de markt. Supermarkten verstrekken al sinds 2011 geen gratis tassen meer. Winkeliers mogen zelf de prijs bepalen. De richtprijs voor een plastic tas is €0,25. Bij Jumbo betaal je echter maar €0,01.

 • Wat doet Jumbo aan het recyclen van plastic?

  Jumbo vindt het belangrijk dat van afval weer een grondstof gemaakt kan worden en wij zo met elkaar de impact op het milieu verminderen.  Daarom hebben wij bijvoorbeeld op bijna al ons huismerkproducten de weggooiwijzer vermeld zodat de klant het op de juist de manier kan weggooien. Ook hebben wij een intern beleid voor onze afval stromen. Zo zorgen wij dat al ons plastic ook gescheiden wordt en dat dit door de plastic verwerkers weer tot een grondstof gemaakt kan worden voor nieuwe verpakkingen of tasjes. 

  Lees hier meer over

 • Waarom betaal ik 0,01 cent per tas?

  Jumbo heeft ervoor gekozen om het symbolische bedrag van 0,01 cent in rekening te brengen voor de geleverde plastic tassen bij een online bestelling.  Je vraagt niet om de tas bij een bestelling, maar deze zijn wel noodzakelijk om de boodschappen goed bij elkaar en vers te houden. Jumbo heeft er voor gekozen om hier een statiegeldbedrag van te maken. Wanneer de tas wordt ingeleverd of direct mee terug wordt genomen, wordt er per tas 0,01 cent in mindering gebracht op het totaalbedrag. Hiermee proberen wij het recyclen van de tassen te stimuleren en dus van afval naar een grondstof te komen. Je bent uiteraard niet verplicht om de plastic tas te gebruiken.

   

 • Hoe werkt het proces voor het statiegeld?

  Er wordt op basis van het aantal producten dat je bestelt een inschatting gemaakt van het aantal benodigde plastic tassen of kratten. Dit aantal staat niet op je orderbevestiging, maar bij levering wel op het tablet van de medewerker en op de uiteindelijke kassabon. Hier wordt op verwerkt hoeveel kratten en tassen je geleverd hebt gekregen en hoeveel plastic tassen en of kratten er weer ingeleverd zijn. Dit wordt als statiegeld verwerkt.

  Lees hier meer over

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact op met onze Klantenservice via onderstaand formulier of telefonisch via 0800 - 0220 161

Naar Serviceformulier >>

 

Reguliere openingstijden Klantenservice:

maandag t/m zaterdag van 08:00 - 22:30 uur

Jumbo is ook dagelijks van 08:00 - 22:00 uur bereikbaar via Facebook en Twitter.

We doen ons uiterste best om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden, maar je krijgt in ieder geval binnen uiterlijk 14 dagen een reactie.